maanantai 2. heinäkuuta 2012

Karahvin kirsikkaviini

Kirsikkaisuuden varmistamiseksi Karahvi-kirsikkaviinipaketin aineksiin lisättiin 250 grammaa kuivattuja kirsikoita. Kirkastusaineina käytettiin Bacchuksen kirkastusaineita, joissa ei ole gelatiinia (Karahvin paketissa toinen kirkastusaine on gelatiini).


3.5. paketti + 250 g kuivattuja kirsikoita, 6,5 kiloa sokeria, nestettä yhteensä 23,6 l
4.5. viini aloittanut käymisen
13.5. käyminen hidastunut, siiviläpussi pois
17.5. kuplii harvakseltaan, mittaus: +30 öksleä yhä!
30.5. +30 öksleä, käyminen pysäytetty
4.6. maku hyvä, kirkastusaineet (Bacchus)
9.6. pullotus: +30 öksleä, tuli 2 viinipussia ja 18 pulloa. Maku hyvä, väri puhdas ja kirkas.


Lopputulos

Käyminen jäi tällä kertaa jostain syystä kesken, mutta viini kävi kuitenkin niin pitkälle, että makeus ei enää (kirsikkaviinissä) häiritse. Volttejakin tuntui tulevan, ettei ihan mehua tarvitse juoda. Vika saattoi olla Karahvin ainesosissa, esimerkiksi hiivassa, tai lisätyissä kirsikoissa, joissa saattoi olla rikkiä (rikki toimii käymisen pysäytysaineena).

Erittäin hyvää kirsikkaviiniä, parempaa oikeastaan kuin kaupan Kirsberry, jossa on jo liikaakin makeutta; tässä on sokeria kuitenkin alle puolet siihen verrattuna. Kirsikkainen maku tulee selvästi läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...