sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Erytritolilla makeuttaminen

Viinin makeutta saadaan lisättyä 1 öksleaste lisäämällä siihen sokeria 2,5 grammaa (Preston uusien viinipakettien ohjeissa 2,4 grammaa) viinilitraa kohden.

Erytritoli on sokerialkoholi, jota voidaan käyttää kalorittomana makeutusaineena sokerin sijaan. Myös viiniteollisuudessa Chateau Thomas on käyttänyt erytritolia.

Erytritolin makeus on n. 70 % sokerin makeudesta, näin ollen sitä tarvitaan enemmän: (sokerin) 2,4 g/l / 70 % = 3,4 g/l tai 2,5 g/l / 70 % = 3,6 g/l, keskiarvo näistä helposti muistettava 3,5 g/l.

Eli viinin makeutta saadaan lisättyä yhtä öksleastetta vastaava määrä lisäämällä viiniin erytritolia 3,5 grammaa viinilitraa kohden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...